За първи път Саудитска Арабия планира да развие международен бизнес

...
За първи път Саудитска Арабия планира да развие международен бизнес
Коментари Харесай

Саудитска Арабия на лов за глобалния нефт и газ

За първи път Саудитска Арабия възнамерява да развие интернационален бизнес за изследване и произвеждане на сила. Това споделя министърът на енергетиката Халид ал Фалих пред "Файненшъл таймс ".

Той оповестява, че отвъдморската агресия на държавната петролна компания "Saudi Aramco " ще бъде значима част от нейното бъдеще. "Вече няма да се фокусираме единствено върху монетизирането на ресурсите на кралството. В бъдеще светът ще бъде площадка за Saudi Aramco ", декларира Халид ал Фалих.

Saudi Aramco е най-голямата компания за рандеман на нефт в света, само че в никакъв случай не е имала обилни планове за активност в чужбина. Досега тя не е добивала петрол и газ в чужбина, разчитайки на големите си вътрешни запаси. Енергийният министър удостоверява информацията, че Саудитска Арабия възнамерява да се трансформира в интернационален енергиен състезател като Royal Dutch Shell или Exxon Mobil.

Халид ал Фалих прибавя, че страната възнамерява още повече вложения в петролната промишленост. Този ход акцентира вероятността Саудитска Арабия да остане подвластна от приходите си от нефт и газ за сметка на браншове като технологиите, туризма, опазването на здравето и минното дело.

Фалих споделя, че петролът и газът, които преобладават саудитската стопанска система десетилетия, в последна сметка към момента ще съставляват най-малко 40-50 % от приходите на кралството.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР