За първи път руските нашественици хвърлят фосфорни или запалителни бомби

...
За първи път руските нашественици хвърлят фосфорни или запалителни бомби
Коментари Харесай

Ад на Азовстал, Русия хвърля фосфорни бомби

За първи път съветските нашественици хвърлят фосфорни или запалителни бомби върху "Азовстал " в Мариупол. Това заяви съветникът на кмета на града Петро Андрюшченко.
"Мариупол. Азовстал ". Отново - от небето, от морето, от земята. Вчера окупаторите за първи път използваха запалителни или фосфорни бомби против бранителите на Мариупол (заключението ще оставим на специалистите) ", сподели Андрюшченко.
Според него самите окупатори настояват, че са употребявали запалителни снаряди 9M22C с термитни пластове. Температурата на горене е към 2-2 500 градуса по Целзий. Изгарянето е съвсем невероятно да се спре.
"Адът се издигна на земята. За Азовстал. Невероятно е по какъв начин нашите бранители се държат ", добави той и разгласява видеоклип от Азовстал.
Фосфорните бомби са боепропаси, които са неразрешени с интернационалните контракти. Взривена на вярната височина, бомбата визира повърхност от 100-200 квадратни метра, покривайки всичко в близост с огън. Веднъж попаднали върху човешкото тяло, частици горяща шлака и фосфор залепват и карбонизират органичните тъкани.
След евакуацията на цивилните от катакомбите на "Азовстал " в Мариупол съветските войски не са спрели опитите си да завладяват завода, който се пази от украински бойци. Окупаторите нанасят ракетни и бомбени удари по територията на завода и употребяват артилерия и танкове.
Според президента на Украйна Володимир Зеленски са привлечени авторитетни медиатори и страни, които да спасят украинските военнослужещи, ситуирани в "Азовстал ". Генералният щаб на украинските въоръжени сили декларира, че интервенцията по деблокирането на централата ще изисква обилни старания и огромен брой военнослужещи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР