За първи път производителят на компоненти за автоиндустрията Schaeffler е

...
За първи път производителят на компоненти за автоиндустрията Schaeffler е
Коментари Харесай

Schaeffler на IAA Transportation 2022

За първи път производителят на съставни елементи за автоиндустрията Schaeffler е изложител и в IAA Transportation, водещата интернационална платформа за транспортната и логистичната промишленост. Компанията ще показа решения за задвижване и шасита в Хановер.

Schaeffler обезпечава високото напрежение в електрическите задвижвания на леки и тежкотоварни коли. В бъдеще те ще съставляват все по-голям дял от задвижващия микс и в този сегмент, тъй като производителите на камиони би трябвало да понижат излъчванията на CO2 от своите автопаркове в Европейския съюз с 15 % до 2025 година Тази граница ще бъде още веднъж затегната за 2030 година

„ Без промени в транспортната и логистичната промишленост няма да е допустимо да се реализиран световните климатични цели “, споделя Матиас Цинк, член на борда на шефовете на Schaeffler за автомобилни технологии.

Около 60 % от маршрутите за камиони са на по-малко разстояние от 500 километра и затова са в обсега, който комерсиалните транспортни средства с батерийно-електрическо задвижване могат да изминат с едно зареждане. Освен това те са решение за тихи градски доставки без излъчвания, които също няма да бъдат наранени от рестриктивните мерки за влизане в бъдеще.

Друго преимущество на електрическите камиони пред тези с мотори с вътрешно горене е възобновяване на силата от прекъсване и придвижване в градска среда.

За прехода към електрифицирано задвижване Schaeffler създаде нова продуктова фамилия от новаторски електродвигатели с маслено изстудяване. Компанията също по този начин показва своята 800-Волтова силова електроника и съставни елементи и системи за термично ръководство на търговски транспортни средства на IAA Transportation 2022 в Хановер. Първите електрически мотори за камиони Schaeffler ще влязат в серийно произвеждане още през 2023 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР