За първи път проговори жената, живяла с Веселин Димитров -

...
За първи път проговори жената, живяла с Веселин Димитров -
Коментари Харесай

Антоанета, заради която избухна взрива с две жертви във Варна, разказа ужасии за Веселин

За първи път проговори дамата, живяла с Веселин Димитров - мъжът, който на 13 януари взриви жилището им във варненския квартал "Владислав Варненчик ".

52-годишната Антоанета описа пред Българска национална телевизия за 20-годишна история на домашно принуждение, приключила с гърмеж, двама починали и десетки, останали без дом.

Връзката сред Антоанета и Веселин още от началото е белязана от експанзия и принуждение. Първоначално дамата вини себе си, надявайки се с времето нещата да се изгладят.

„ След първия път... С годините стартира да зачестява експанзията, с плесници, с пердах, удари по главата, по корема, общо взето по цялото тяло “, сподели тя.

Веселин е желал да управлява целия ѝ живот- не я пуска да върви на работа, изолира я от близки и другари, заплашва даже сина ѝ и татко ѝ. В края на предходната година е следващият и финален свиреп побой над Антоанета.

„ Просто в действителност чашата преля, не устоях към този момент и си споделих, че би трябвало да има някакъв край и би трябвало да събера храброст, да се махна и да спре всичко това “, описа тя.

Само 10 дни преди случая в блок 302, при който пострадаха десетки, Антоанета е настанена в предпазено жилище. Научава за случилото се от своя другарка по телефона.

Все още не може да повярва, че мъжът, с който е живяла толкоз години, е кадърен на сходно действие. Опитва се обаче да стартира живота си отначало.

„ Чувствам се по-свободна, даже не чувствам студа, прелестно е да излезеш на открито, откакто с години си бил затворен сред четири стени. Приятно е да видиш слънцето “, споделя Антоанета.

Макар и постепенно, се възвръщат и съседите. Семейство Иванови живеят тъкмо над взривения апартамент и са измежду най-пострадалите.

„ Впоследствие разбрахме, че вредите са доста огромни и е можело и с нас да се случи нещо. Започваме от нулата дето се споделя, нямаме различен вид, просто късмет. Каквото работим, каквото остане ще влагаме тука “, споделя Иван Иванов.

Хората към момента са в общински жилища и не знаят по кое време ще се върнат по домовете си, въпреки че получават поддръжката на десетки доброволци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР