За първи път президентът Румен Радев отправи остри критики по

...
За първи път президентът Румен Радев отправи остри критики по
Коментари Харесай

Радев с остри критики към Петков: Посещението в РСМ беше прибързано

За първи път президентът Румен Радев насочи остри рецензии по адрес на министър-председателя Кирил Петков и държавното управление. Единият мотив – Северна Македония, чийто президент Стево Пендаровски се срещна с членове на ОМО „ Илинден “ скоро след визитата на министър-председателя ни в Скопие.
„ Мисля, че посещението на премиера в РСМ беше преждевременно. Важно е българската дипломация да реализира пълноценно своя професионален потенциал – да не се доверява на експертиза извън, на неправителствени организации и на външен напън “, съобщи президентът.

„ За страдание, дейностите и държанието на македонският президент Стево Пендаровски не способстват за по този начин стремежи път на РСМ към Европейски Съюз. Всякакви искания за взаимност п отношение на цивилен права са контрапродуктивни. Македонските българи се борят за пълноправие, което да бъде обезпечено в тяхната Конституция с вписването им паралелно до другите елементи от народа. Те се борят за пълноценната си интеграция в публичния живот на страната. Това е радикално друго от сепаратистките настройки и претенциите за малцинство, които изповядват хората, с които се среща президентът Пендаровски. В това отношение мога да прибавя, че всяко преждевременно деяние на българското държавно управление и всеки положителен прелиминарен сигнал може да се пояснява назад – като някакви отстъпки на българската страна “, изясни той.

По думите на президента обаче България остава отворена за разговор с югозападната си съседка.

За рокадите в „ Булгаргаз “

На въпроскакво счита за протичащото се с „ Булгаргаз “ и освобождението на шефа Николай Павлов, президентът означи, че се тревожи за инфлацията, цените, покупателната дарба и бъдещето на енергетиката.

„ Когато кабинетът прави смени в управленията на сдруженията, би следвало да подсигурява, че няма да има още веднъж частни медиатори  при доставката на газ и че ще се реализиран по-добри условия за България и по-добри цени. Надеждата ми е, че в тази активност кабинетът няма да се изкушава от наследения управнически модел, който използваше служби, бордове и регулаторите за кавга и за пробутване на частни ползи “, разяснява Румен Радев и предизвести: „ Ако се употребява същият метод, няма да реализират по-различни резултати от наследството на Борисов “.

https://frognews.bg/
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР