За първи път президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов

...
За първи път президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов и Радев заедно на концерт в Брюксел

За първи път президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов ще бъдат дружно на събитие отвън страната. Двамата ще участват на следващия ден на концерт във връзка откриването на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в Брюксел. Концертът ще е в най-престижното пространство за изкуство в столицата на Белгия – “Бозар ”.

В него ще вземат присъединяване 68 оркестранти на Софийската филхармония, 22 певици от хор “Ваня Момева ” с диригент Ваня Монева, Соня Йончева – сопрано, Людмил Ангелов – пиано.

Диригент на концерта е маестро Найден Тодоров. Програмата показва шедьоври от българската и европейската класика. Концертът ще стартира с “Празнична интродукция ” от Веселин Стоянов. В програмата са включени и националните песни: “Полегнала е Тудора ”, “Бре, Петрунико ”.Соня Йончева ще показа 4 арии от Верди. Съвсем неотдавна тя записа диск с музиката на италианския композитор. Людмил Ангелов, прочут като един от най-хубавите интерпретатори на Шопен в света ще показа Концерт за пиано и оркестър No. 2.

Преди началото на концерта са планувани десетминутни изявления на Румен Радев и Бойко Борисов. На концерта ще участват и ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева, както и вицепрезидентът Илияна Йотова.

По време на работното си посещаване в Брюксел президентът Румен Радев ще бъде признат от Негово Величество краля на белгийците Филип.

Радев и Йотова ще летят за Брюксел с държавния “Еърбъс ”, а Борисов с “Фалкон ”-а.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР