За първи път президентът на Косово Хашим Тачи се яви

...
За първи път президентът на Косово Хашим Тачи се яви
Коментари Харесай

Никой не може да пренаписва историята, обяви Тачи в Хага

За първи път президентът на Косово Хашим Тачи се яви пред прокурори в Хага , които го упрекват във военни закононарушения. Той за следващ път повтори, че " никой не може да пренапише историята " за ролята му по време на войната през 90-те година на предишния век, осведоми Агенция Франс Прес.
 Хашим Тачи пред косовари: Готов съм да подам оставка като президент
Хашим Тачи пред косовари: Готов съм да подам оставка като президент

Смутни времена за Косово

В края на юни специфичен арбитражен съд упрекна Тачи във военни закононарушения и закононарушения против човечеството по време на спора със Сърбия през 1998-1999 година, който донесе на Косово самостоятелност.

Тачи и други са упрекнати, че са " престъпно виновни за близо 100 убийства ", както и други закононарушения против сърби, роми и други.

" Готов съм да се изправя пред новото предизвикателство и да реализира триумф за моя наследник, моето семейство, моя народ и моята страна ", сподели Тачи пред публицисти до Специализираните камари за Косово, където се събраха поддръжници, които носиха лозунги.

" Никой не може да пренаписва историята. Това е цената на свободата " , безапелационен Тачи.
 Премиерът на Албания застана зад Тачи против интернационалния съд
Премиерът на Албания застана зад Тачи против интернационалния съд

Рама поддържа косовския държавен глава в " Туитър " след идването си в Прищина

" Косово е сполучлива история, аз съм доста горделив. Вярвам в мира посредством помиряване и правдивост. Вярвам в разговора и връзките с всички страни ", добави той преди да влезе в добре охраняваната постройка.

По-късно тази година арбитър ще реши дали публично да бъдат повдигнати обвинявания против най-влиятелния косовски политик.

Тачи съобщи преди, че ще подаде оставка, в случай че обвиняванията бъдат доказани. Той неведнъж разгласи, че е почтен. В неделя косовският водач сподели, че " нашата война беше чиста и обективна ".
 Тачи упрекна интернационалното правораздаване в
Тачи упрекна интернационалното правораздаване в " пренаписване на историята " на Косово

Никой не може да пренаписва историята на Косово
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР