За първи път през 2023 година междусрочната ваканция за учениците

...
За първи път през 2023 година междусрочната ваканция за учениците
Коментари Харесай

МОН обяви кога ще са ваканциите и изпитите на учениците през 2023 г.

За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни – от 1 до 5 февруари в това число, оповестяват от МОН.

Всички - от I до XI клас, ще имат пролетна почивка от 8 до 17 април, а зрелостниците ще почиват по-малко - от 12 до 17 април (сред тях са и дните, когато честваме Великден).

На 6 февруари стартира вторият образователен период , който за дванадесетокласниците приключва на 16 май.

За най-малките (от I до III клас) образователната година завършва на 31 май . Учениците от IV до VI клас ще учат до 15 юни , а връстниците им в спортните учебни заведения – до 30 юни .

Учениците от VII до XI клас приключват годината също на 30 юни , като в интервала от 1 юли до 30 август обучаваните в професионални или дуални паралелки имат спомагателни две или четири седмици за индустриална процедура.

Държавният зрелостен изпит по български език и литература за приключилите дванадесети клас ще бъде на 19 май , а на 23 май ще са вторият наложителен зрелостен изпит и държавният изпит за придобиване на професионална подготовка.

Националното външно оценяване по български език и литература за четвъртокласниците е на 29 май, а по математика – на 30 май.

На 13 юни е националното външно оценяване по български език и литература в края на VII и X клас, а на 16 юни е оценяването по математика. На 17 юни е оценяването по непознат език, а на 19-и е измерването на цифровите компетентности.

Дните за матурите 19 и 23 май са неучебни , както и тези, в които ще има НВО – 13 и 16 юни. 25 май също е избран за неучебен , само че е присъствен ден за учебни, просветни и културни действия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР