За първи път погледите към Десислава Радева бяха насочени в

...
За първи път погледите към Десислава Радева бяха насочени в
Коментари Харесай

Една година Деси Радева като първа дама, как се промени

За първи път погледите към Десислава Радева бяха ориентирани в деня, в който България избра Румен Радев за президент на страната.

Към Радева незабавно бяха отправени упреци.

Първо, за това законна брачна половинка на новия президент ли е, и второ – за избора на тоалет – за какво е облякла толкоз къса пола.

ВИЖТЕ КАК съдебна експертиза ПРОМЕНИ СТИЛЪТ НА ПЪРВАТА ДАМА ПРЕЗ ГОДИНАТА В ГАЛЕРИЯТА НИ

От този миг нататък всяка обществена поява на Десислава Радева бе следена изкъсо и предизвикваше спорни мнения.

Как се промени визията на брачната половинка на президента за тази една година си приказваме с дизайнерката Невена Николова. Тя уши два от най-впечатляващите тоалети на първата дама, с които тя се появи в Брюксел през предишния май и във Виена при започване на новата година.

Как Невена се е въодушевила за роклята в розово и претенциозна ли е Деислава Радева разберете от изявлението с нея на Венелина Стоянова за Vesti.bg.

- Като специалист по какъв начин смятате, промени ли се стилът на първата дама през миналата една година?

- Със сигурност считам, че стилът на Десислава Радева се промени през последната година - тъкмо по този начин, както всеки интелигентен и уважаващ себе си човек се вглежда в себе си на всички равнища и се самоизследва.

Това, което доста мощно прави усещане обаче е, че тя, вярна на неподправения си, открит и от време на време дръзновен жанр на държание, не счете за нужно ненадейно да се трансформира в една очевидно суетна жена.

Моето чувство е, че тя напълно предумишлено се обличаше даже и провокативно (по-спортно) на съществени визити на открито, с цел да не се загуби характерът ѝ, и с цел да не стане една от клишираните дами, които бидейки непрестанно в центъра на внимание, не помнят за самоличността си.

Първа фотография на Десислава Радева от Париж - с жилетка и панталон

Аз същински одобрявам и почитам това - замислете се какъв брой дами в такава позиция могат да си го разрешат!

- Според Вас по какъв начин би трябвало да наподобява една първа дама? Тук може да вземем за образец и Бриджит Макрон, която провокира възторг във Франция с външния си тип и късите поли.

- Бриджит Макрон е различен образец за самоуверено държание и не е инцидентно контактът сред тези две първи дами е много мощен (бел. ред. става дума за срещата на първите дами у нас при визитата на сем. Макрон в България предишното лято)

Що се отнася до общия въпрос по какъв начин би трябвало да наподобява една първа дама, аз считам, че разпоредбите на стила колкото важат, толкоз и не важат през днешния ден, освен това в международен мащаб. Разбира се, че облеклото на първата дама по принцип би трябвало да излъчва тежест и класа, само че обстановките биват толкоз разнообразни, че най-важно е в последна сметка да се направи съответен и верен прочит на всяка една от тях.
 Първите дами Десислава Радева и Брижит Макрон Първите дами Десислава Радева и Брижит Макрон
Живеем в разнообразни времена. Бриджит Макрон очевидно носи марка колос - знак на Франция, само че я виждаме и в надалеч по-скромни облекла. Мелания Тръмп е издигнала визията си в фетиш до степен на вманиачаване. Мисля, че истината е не просто по средата, само че и в това общото държание на дамата да е интелигентно и гъвкаво и стилът да е отражение на това.

Как бяха облечени гостите на 80-годишнината на Сакскобургготски

Кралски особи и политици честваха с Царя

- Кой бе първият тоалет, който ушихте за Десислава Радева и какво бе първото Ви усещане от нея?

- Срещам се с Деси Радева от момента, в който започнахме да приказваме за тоалета за визитата в Брюксел предишния май. Не бих могла да направя точната дреха за жена в такава позиция, без да съм я видяла и усетила онлайн.

Първите ми усещания са такива, каквито и през днешния ден - извънредно тънко и почтено държание към всички, с извънредно почитание към работата ми, закачлива искреност и доста, доста самоирония. В противоположен случай нашето другарство и роклите, които след това сътворих за нея, не биха били толкоз верни.
 Мелания Тръмп и Десислава Радева Мелания Тръмп и Десислава Радева
Тоалетът на Радева развълнува Facebook

Фризьорът на Десислава Радева: Пред Мелания и Брижит, предпочитам Деси

- Претенциозна ли е Десислава Радева?

- Претенциозна е последната дума, която би излязла в съзнанието ми за Деси Радева. Тя искрено показа на първата ни среща, че не е суетна - само че това надалеч не означаваше, че няма виждане за нещата и критерии. Много бързо се научихме в хода на срещите ни дали онлайн, или по Skype, да "превеждаме " чувствата си във връзка с типа и посланието на дрехата.

Един от най-големите похвали, който в миналото съм получавала в кариерата си, е, че тя, когато се видя в първата си рокля, сподели: "Трябвало е да станеш посланик " - толкоз мощна и красива се почувства тя в нещо което в никакъв случай не си е представяла, че ще облече.

Десислава Радева: Имах възприятието, че съм най-голямото зло в страната

Модният дует на сем. Радеви - по какъв начин се съчетават президент и първа дама

- Последният тоалет, който направихте за първата дама, предизвика голям брой позитивни мнения. Как пристигна концепцията за роклята? Защо избрахте розовия цвят?

- Розовото букле беше импровизиран избор за мен, знаейки мотива, и Деси го видя по същия метод. Материалът, силуетът, точната дължина и всички останали елементи по роклята, както постоянно бяха изключително тъкмо преценени. Не оставям нито едно мое решение голословно и неиздържано поради дамата, мотива, мястото и часа на събитието.

Започнахме роклята в София и я продължихме по Skype в Лондон. Аз виждам всичко и на камера и мога да подсигурявам за крайния резултат. Лично подредих в Лондон комбинацията от кристали и перли Swarovski (неслучайно определени поради страната хазаин Австрия), малко детайли от бродерия върху дантела и когато ги пратих в София, ги нареждах отново по този начин на съответните места, още веднъж по Skype. В нито едно мое придвижване няма нещо инцидентно. Мисля, че на това място, в този ден, в тази политико-културна обстановка, Десислава Радева е била зашеметяваща и за всички присъстващи на концерта във Виенската филхармония.

- Кой е стилният съвет, който Бихте дали на госпожа Радева?

Никога не давам общи фешън препоръки и в никакъв случай не бих си разрешила по начало да ги споделя с различен, с изключение на с индивида, за който са предопределени. В случая с с Деси Радева още веднъж желая да подчертая хармонията и градивността в нашите диалози. Когато и двете страни желаят най-хубавия облик за България, няма по какъв начин нещата да не се получат вярно.

Впечатлени от последната визия на първата дама, нямаме самообладание да разберем ще продължи ли да ни изненадва прелестно през новата 2018-а.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР