За първи път по улиците на София ще бъде тестван

...
За първи път по улиците на София ще бъде тестван
Коментари Харесай

Хибриден автобус тестват по улиците на София


За първи път по улиците на София ще бъде тестван хибриден рейс. Това заяви пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на транспортното средство на компания "Соларис ".

Хибридният рейс, който се задвижва посредством електричество и дизел ще се включи в столичния градски превоз за 10 дни. Той ще се движи по маршрута на линия 10 ТМ. Фандъкова уточни, че чешката компания, чиито произвеждане е рейсът е добре позната на столичната администрация, защото сега в града се употребяват 80 техни тролейбуса.

Досега са тествани общо шест електробуса, уточни кметът и добави, че това е правено преди оповестяването на публичната поръчка за доставка на този вид транспортни средства. Целта на тестването е да приготви една качествена процедура, разясни Фандъкова. В момента тече подготовка на процедура за закупуване на 20 хибридни рейса. Фандъкова насочи покана и до други производители да предложат свои хибридни транспортни средства за тестване.



В последните три - четири години правим рационализация на наземния превоз каквато не е позната от доста деситилетия, изключително във връзка с подмяната на рейсовете, сподели кметът. По думите й все още има подписан контракт за закупуване на 20 електробуса, които ще дойдат до края на годината. Днес ще бъде подписан контракт за 22 рейса на природен газ и следва да бъде определен изпълнителят за 60 съчленени рейса на природен газ. До средата на месец август Столичния електротранспорт ще приема документи за нови 15 електробуса, сподели още Фандъкова и добави, че към 60 % от рейсовете в София са сменени с нови.



Б

През 2019 година чакаме този % да нарасне сензитивно, тъй че междинната възраст на рейсовете да бъде сред шест и седем години най-много, което е един доста добър европейски стандарт, уточни още тя.

Фандъкова разяснява и проблемите, зародили през вчерашния ден след прекъсването на трамвай 7 и заместването му с рейс, до момента в който текат ремонтите по трамвайното трасе. Тя означи, че постоянно първоначално е мъчно, в това число и за придвижването, само че екипите са реагирали бързо и съответно и през днешния ден обстановката е радикално друга.

Важно е да можем да се възползваме от най-свободните месеци - юли и август, и да напреднем сензитивно в дейностите по асфалтирането, сподели още кметът. По думите й се следи непрестанно дали са задоволително рейсовете или не, изключително в час пик.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР