За първи път парно ще има в столичния квартал Факултета.

...
За първи път парно ще има в столичния квартал Факултета.
Коментари Харесай

Доброволци прокараха парно в кв. Факултета

За първи път парно ще има в столичния квартал „ Факултета ”. Засега то топли в няколко къщи, а съгласно създателите на инсталацията това е арт провокация. Хрумването е на групата за арт провокации Destructive Creation.
За тях това е проява за понижаване на нездравословните излъчвания – посредством слагането на една огромна печка, да отопляват няколко къщи.
Избират „ Факултета ” поради хилядите сигнали.
В печките в квартала се горят от дограма за прозорци до облекла и обувки. Но вместо укори към общината – оферират и работещо решение.
Целият квартал приветства концепцията. Заедно впрягат сили, а монтажът лишава няколко седмици. С новата облага, комините на някои къщи стопират да димят. в къщата на Тинка към този момент не дими.
„ Мислехме, че си вършат подбив с нас. По-добре е. По-хигиенично. По-чисто ”, признават локалните.
Признават, че в случай че радиаторите работят, ще спрат да горят. Някои даже се заканват, че ще изхвърлят кюмбетата, а другите къщи във " Факултета " също желаят такова отопление.
" Това е самодейността ни за намаляването на пушещите комини във " Факултета ". Инсталирахме котле на дърва с водна риза, прокарахме тръби и поставихме подарени от другари радиатори. Само с този опит понижаваме комините с 10. Ако продължим самодейността е изцяло реалистично да понижим комините на квартала с десетки ", обясниха арт провокаторите.
" Илюзия е, че в случай че жителите на София включително евродепутатите ни упрекват кмета и най-бедните региони на София за мръсния въздух - той вълшебен ще се почисти. Докато гневни майки излизат на митинги с противогази, жителите на Красна поляна веят с одеала и кърпи, а претендент кмета евродепутат националист Ангел Джамбазки го хващат пийнал зад кормилото - ние направихме немислимото - влязохме във Факултета - и инсталирахме парно. ", споделиха още от Destructive Creation.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР