За първи път пандемия предизвиква глобална криза, която със сигурност

...
За първи път пандемия предизвиква глобална криза, която със сигурност
Коментари Харесай

Иван Костов: Законът за извънредното положение е изключително успешен

За първи път пандемия провокира световна рецесия, която сигурно ще засегне демократичните общества, ще нанесе провали на стопанските системи, и нашите - също. Това сподели пред БНР Иван Костов - министър-председател на България от 1997 до 2001 година. Той уточни като проблем това, че никой не знае какъв брой дълго ще продължи пандемията и какъв брой дълбока ще бъде рецесията и на институциите, и на стопанските системи.

По думите на Иван Костов Законът за изключителното състояние е извънредно сполучлив: " Той се пробва да уреди една извънредно комплицирана материя за доста малко време. Сигурно са позволени и неточности в него, само че доста е значимо този закон да го има, с цел да контролира комплицираните връзки в страната по време на тази рецесия ".

Костов изясни, че не е работа на този закон да планува стопански ограничения. Той предложи държавното управление единствено да си сложи задача и да създаде решения за понижаване на вредите върху стопанската система, като съблюдава условията на оперативния щаб: " Това е титанична задача ", сподели той и посочи, че решението на тази задача би трябвало да откри равновесие сред рисковете от болестта и крайната икономическа нужда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР