За първи път откакто е създаден през 1934 год., площта

...
За първи път откакто е създаден през 1934 год., площта
Коментари Харесай

Симеон Славчев, ПП МИР: Оставка на Нено Димов заради заповедта му за Природен парк „Витоша”

За първи път откогато е основан през 1934 год., площта на Природен парк „ Витоша " се понижава с 10 декара. Това става след решение на министъра на околната среда и водите Нено Димов, което на процедура облагоделства собвеници на два парцела на територията на парка. Въпреки правосъдните каузи против решението на министъра, които не престават повече от две години, през днешния ден тематиката още веднъж е на дневен ред, защото съдът не признава отдръпването на заповедта.

Съгласно европейските наставления за околна среда намяляването на площта на Природен парк „ Витоша " би трябвало да бъде подложена наложително на екологична оценка и да се проведат публични съвещания и разисквания. „ Това не е направено и де факто заповедта на министър Нено Димов нарушава Закона за предпазените територии, в който ясно е записано, че опазването на природата и предпазените територии имат преимущество пред всички други действия ", сподели ръководителя на Политическа партия МИР инж. Симеон Славчев.

Припомняме, че инж. Славчев изиска целогодишен достъп на жителите до Витоша и връщането на собствеността и контрола на всички въжени уреди в Столична община. В качеството си на общински консултант той инициира основаването на Временна комисия за разбор на съществуващите проблеми, свързани с целогодишния достъп до Природен парк " Витоша " на жители за туризъм, отдих и спорт и разработване на оферти и ограничения за решение на тези проблеми към Столичен общински съвет.

„ С издадената заповед минисър Нено Димов освен нарушава закона, само че и отстранява рестриктивните мерки, които естественият парк постанова и основава опция те да бъдат застроени. С това свое деяние той основава казус, който ще даде опцията и на други вложители да изискат, да вземат и да застоят парцели в Природен парк „ Витоша ". Подобно безочливо държание и тъпчене на закона и всевъзможни морални правила не си е разрешавал нито един министър и нито едно държавно управление до момента ", сподели още Симеон Славчев.

„ Природен парк „ Витоша " е неповторимо благосъстояние на София и всеки, който посегне на него би трябвало да понесе своята политическа и наказателна отговорност. Именно за това Нено Димов би трябвало неотложно да подаде оставка като министър. Призовавам министър-председателя Бойко Борисов да изиска незабавно оставката на министъра на околната среда и водите. Ако не го направи ще би трябвало да понесе той цялата отговорност за наглото закононарушение на своя министър ", беше катогоричен ръководителя на Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР