За първи път отбор от колоездачки, избягали от Афганистан, ще

...
За първи път отбор от колоездачки, избягали от Афганистан, ще
Коментари Харесай

Бежанки от Афганистан творят история в световното колоездене

За първи път тим от колоездачки, избягали от Афганистан, ще взе участие в интернационално съревнование по колоездене.


Двете дами ще влязат в историята на спорта още идната седмица, когато показват Афганистан на Световното състезание по колоездене на UCI в Глазгоу.

24-годишната Арефа и 22-годишната Мина упражняват два пъти седмично в локалния парк от февруари, с цел да се приготвят за шампионата.

„ Искам да съставлявам страната си за всяко афганистанско момиче, което няма тази опция “, споделя Арефа пред Sky News. И добавя, че когато талибаните пристигнали в страната, всичко е било неразрешено за девойките. " Нямаше нито едно нещо, което да ни е позволено да вършим ", добавя състезателката.

На дамите и девойките в Афганистан е неразрешено да упражняват и да се състезават в каквито и да е спортове откогато английските и интернационалните сили напуснаха страната преди две години, и талибаните поеха властта.

Двете девойки идват в Обединеното кралство през октомври 2022 година, откакто бягат от Афганистан, и една година се крият от боязън за живота си. Съвсем инцидентно се срещат със притежател на магазин за колела, който им дава две гратис, с цел да се повозят. По-късно намират и треньор, с който да се усъвършенстват. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР