За първи път от Втората световна война насам турнирът от

...
За първи път от Втората световна война насам турнирът от
Коментари Харесай

Организаторите на тенис турнира в Уимбълдън ще раздадат 10 милиона паунда

За първи път от Втората международна война насам шампионатът от " Големия шлем " Уимбълдън няма да се организира през 2020 година поради пандемията. Въпреки това от най-големия тенис шампионат в света ще създадат страховит жест като разпределят 10 милиона паунда на 620 тенисисти, които другояче щяха да вземат присъединяване в конкуренцията.

Играчите на сингъл, които щяха да бъдат част от главната скица, ще получат по 25 хиляди паунда, а пари ще има и за квалификантите, играчите на двойки и състезателите при инвалидните колични.

" Знаем, че тези месеци на неустановеност бяха доста притеснителни ", съобщи изпълнителният шеф на Уимбълдън Ричард Люис. " Много играчи имат финансови компликации по време на този интервал и с цялостно право чакаха опцията да завоюват пари от Уимбълдън въз основата на мястото си в международната класация. "

До огромна степен жестът на " Ол Инглънд Клуб " стана вероятен поради застраховката на шампионата, която покрива и анулация поради пандемия. Заради това уредниците съумяха и да върнат пари на притежателите на билети, телевизионни сътрудници и спонсори.

А сумите за играчите ще се разпределят по следния метод:

- 25 000 паунда за 256 състезатели на сингъл в съществена скица

- 12 500 паунда за 224 играчи на сингъл в квалификациите

- 6250 паунда за 120 играчи в съществена скица на двойки

- 6 хиляди паунда за 16 играчи с инвалидни колички

От помощта ще се възползват и българските тенисистки Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Елица Костова, които другояче щяха да бъдат част от квалификациите.

От Уимбълдън оповестиха и смяна в избора на сложени състезатели за 2021-а при мъжете като те към този момент ще следват напълно международната класация вместо формулата, която бе употребена досега, при която се взимат поради и резултатите на трева в последните години.
 Ани Вангелова с първи триумф на демонстративния шампионат по тенис в Белград
Ани Вангелова с първи триумф на демонстративния шампионат по тенис в Белград

Справи се с Бояна Маринкович
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР