За първи път от средата на месеца сутринта на 29

...
За първи път от средата на месеца сутринта на 29
Коментари Харесай

МАСИРАНА АТАКА: Нова серия ракетни удари по Украйна

За първи път от средата на месеца сутринта на 29 декември Русия още веднъж нанесе масирани удари по едно и също време по няколко района на Украйна, в това число Киев. Украинската войска оповестява за съвсем 70 изстреляни ракети, по-малко от калкулации им брой на изстреляните преди две седмици.

През нощта украинските управляващи оповестиха за нова вълна от удари благодарение на дронове Shahed, а сутринта, че Русия нанася масирана ракетна офанзива. Системата за противовъздушна защита работи в разнообразни райони на страната.

„ След нощна офанзива на безпилотни самолети-камикадзе съперникът нападна Украйна от разнообразни направления с крилати ракети с въздушно и морско базиране от стратегически самолети и кораби “, заяви командването на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна. Началникът на полицията в Киевска област Андрей Небитов разгласява видео на ракети, летящи над района.

В началото на обстрела Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на украинския президент, написа в Туитър, че Русия е изстреляла " повече от 120 ракети " в петък сутринта. По-късно обаче оценката на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни се оказа друга: по негови предварителни данни са употребявани общо 69 ракети, 54 са свалени от Противовъздушна отбрана.

Военновъздушни сили на въоръжените сили на Украйна оповестиха, че в петък ударите с крилати ракети Х-101/Х-555 са нанесени от стратегически бомбардировачи Ту-95МС, изхвърчали от Волгодонск и от северния регион на Каспийско море. Освен това от кораби в Черно море бяха изстреляни ракети " Калибър ". Все още имаше до шест изстрелвания на ракети Х-22 и Х-32 от бомбардировачи Ту-22М3 с огромен обхват, а ракетните системи С-300 поразиха цели в градовете на фронтовата линия.

Все още няма информация за жертвите на нова вълна от удари. Руското министерство на защитата не разяснява, публикувайки единствено фотография в канала си в Telegram с думите: „ Калибри " в никакъв случай няма да свършат. „ Предишните офанзиви, които не престават от 10 октомври, бяха доказани в Москва, те бяха наречени енергийни инфраструктурни уреди и оправдани от военни съображения.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР