За първи път от шест години световните продажби нарастватLenovo и

...
За първи път от шест години световните продажби нарастватLenovo и
Коментари Харесай

Lenovo взе малка преднина на РС пазара

За първи път от шест години международните продажби нарастват

Lenovo и HP оглавяват международния районен съд пазар с дялове от 21,9%

Продажбите на лични компютри са нарастнали с 1,4% през второто тримесечие на годината и възлизат на 62,1 млн. броя в международен мащаб. Това е първият позитивен резултат от интервала януари-март 2012 година, сочи отчет на Gartner.

Анализаторите регистрират растеж във всички райони, само че съгласно тях към момента е рано да се приказва за стабилизация и възобновяване на компютърния бизнес. Положителната динамичност през второто тримесечие се дължи на нарасналото търсене в корпоративния бранш, което компенсира спада в продажбите на потребителски компютри.

Lonovo още веднъж излиза отпред на международния районен съд пазар, с помощта на взаимното дружество с Fujitsu, отбелязва Gartner. Разликата с HP обаче е минимална, а двете компании управляват по към 21,9% от международния пазар през тримесечието.
още по тематиката
HP бележи растеж от 6,1% за трето подред тримесечие съвсем във всички райони отвън Съединени американски щати, а продажбите й възлизат на 13,589 млн. броя. Lenovo, от своя страна реализира най-големия си растеж в последните три години – 10,5% и продажби в размер на 13,601 млн. броя.

Трети е Dell с растеж от 9,5%, запазвайки наклонността от последните две години. В интервала април-юни компанията е продала 10,458 млн. районен съд и заема 16,8%. Успехът на тексаската компания се дължи на фокуса й върху растящите сегменти, изключително корпоративния, и отхвърли от нерeнтабилните бизнес посоки.

Apple завършва второто тримесечие с продажби в размер на 4,395 млн. компютъра, или с 3% повече на годишна база, и пазарен дял 7,1%. Сходен растеж (3,1%) бележи и Acer – тайванският производител е доставил на пазара 3,969 млн. районен съд в обсъждания интервал и управлява 6,4% от пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР