За първи път от създаването си през 1868 година един

...
За първи път от създаването си през 1868 година един
Коментари Харесай

Мъжки клуб в Лондон приема за член жена

За първи път от основаването си през 1868 година един от най-престижните и остарели мъжки клубове в Лондон - Savile Club – ще одобри за член жена, написа в. „ Дейли Телеграф “, цитира "Монитор ".

Все отново с изключение на самия факт, който за мнозина, познаващи особеностите на въпросните клубове, би прозвучал като нещо изцяло неуместно даже през XXI в., в цялата история има и една пикантна детайлност. В дадения случай по-скоро става дума за „ възобновяване на участие “.

Работата е в това, че един от джентълмените в клуба преди време е взел съдбоносното решение да се отдаде на същинската си природа и да се трансформира от мъж в жена. След това той напълно закономерно се оказал отвън описите с членове на влиятелното мъжко общество. Но в този момент въпреки всичко въпросният 30-годишен някогашен мъж ще бъде възобновен като член на Savile Club. Ръководството на клуба е постановило, че въпросното лице, което е женено и има две деца, може да продължи да бъде пълновръстен негов член в новата си джендърна принадлежност, без значение от твърдата политика на заведението през цялото му 150-годишно битие - „ единствено за мъже “. „ Правилото е, че членове на клуба не могат да стават дами, а в тази ситуация става дума за лице, което е станало член, до момента в който е било мъж. Именно затова взехме решение той да остане при нас и считаме, че промяната на пола не е причина да не бъде един от нас “, споделят високопоставени членове.

Частният клуб Savile Club се намира в влиятелния квартал на Лондон Мейфеър. В предишното негови членове са били Ръдиард Киплинг и Хенри Джеймс. Сега с визитите си го удостояват Ендрю Лойд Уебър и Джон Льо Каре, добавя историята в. „ Дейли Мейл “.

Любопитен факт е, че през 2008 година някогашният министър председател на Англия Дейвид Камерън се е отказал от участието си в различен лондонски клуб – White's – точно по причина обвързвана с правилото, че членове могат да бъдат единствено мъже и не се позволява и мисълта това да са дами.

В момента дамите могат да посещават клуба като посетители на членовете, само че всевъзможни кандидатури от дами ще бъдат отхвърляни и в бъдеще, написа още „ Дейли Мейл “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР