За първи път от руското нахлуване в Украйна съветникът на

...
За първи път от руското нахлуване в Украйна съветникът на
Коментари Харесай

Украйна съобщи за броя на убитите свои войници

За първи път от съветското навлизане в Украйна съветникът на украинския президент Алексий Арестович уточни броя на загубите на страната му, заяви украинската организация TSN. „ В началото на спора имахме приблизително 100 души дневно “, цитира организацията Арестович в предаването Фейгин Live. На въпроса на Фейгин дали въз основа на тези калкулации е допустимо да се каже, че украинската войска е изгубила до 10 000 бойци, Арестович отговори: „ Да, някъде по този начин “.

Съветникът разкритикува западните съдружници, които съгласно него са прекомерно мудни в прехвърлянето на оръжие в Украйна.

Ден преди този момент различен президентски консултант Михаил Подоляк сподели, че ежедневните загуби на Украйна са 100-200 бойци.

Също в четвъртък министърът на защитата Алексий Резников сподели, че загубите възлизат дневно до 100 убити военнослужещи и до 500 ранени.

Установен е контакт с бойците в цех „ Азот” в Северодонецк, водят се договаряния за безвредното излизане на цивилни. Това заяви в събота посланикът на Луганската национална република в Русия Родион Мирошник, представен от ТАСС.

„ Установен е контакт с бойците, водят се договаряния за безвредно излизане на цивилни от територията на завода. Украинските формирования ще имат обезпечен живот и съответно лекуване в сходство с интернационалните условия, в случай че освободят заложниците, а самите те спрат съпротивата и се предадат без никакви условия ", написа той в канала на Telegram.

Според посланика " към 300-400 украински бойци са блокирани в този момент в „ Азот”. Те се концентрират покрай първия контролно-пропускателен пункт на химическия цех ", добави той. В завода може да останали до 500 цивилни, укрити в бомбоубежища, посочи Мирошник.

В четвъртък ръководителят на съветския Национален център за ръководство на защитата военачалник Михаил Мизинцев сподели, че украинските бойци принудително държат стотици поданици на Северодонецк в подземните уреди на завода „ Азот”, като са минирали контейнери с химикали, които възнамеряват да взривят при отстъплението си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР