За първи път от разпадането на Югославия национализмът не определя

...
За първи път от разпадането на Югославия национализмът не определя
Коментари Харесай

Гръцкото правителство определи Договорът от Преспа като удар срещу национализма“

" За първи път от разпадането на Югославия национализмът не дефинира политическите събития в района, а Договорът от Преспа е стратегическо проваляне за национализма ", съобщи представителят на гръцкото държавно управление Димитрис Санакопулос, представен от БГНЕС.
В изявление по тематиката „ План и визия за Гърция в нова ера “ Санакопулос се спря и на решението, реализирано от Македония и Гърция.
„ Договорът от Преспа е стратегическо проваляне за национализма в и отвън границите тъй като отваря пътя за съдействие и развиване сред страните, които единствено ще завоюват от това, несъмнено в изключително тежките условия за непоклатимост, само че и за сигурност в целия район.
И всичко това е медал за нашето държавно управление, медал за левицата. Затова и грабнахме историческата опция, без да вършим сметки за политическата цена, партийни ползи и без да създадем партийни калкулации “, съобщи Санакопулос.
Той акцентира, че " историята ще отдаде респект на тези, които поеха и приключиха тази доста сложна задача ", визирайки държавните управления на Гърция и Македония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР