За първи път от пускането си приложението за чат Snap

...
За първи път от пускането си приложението за чат Snap
Коментари Харесай

Snap отчете 3 милиона по-малко потребители и 44% ръст на печалбата

За първи път от стартирането си приложението за чат Snap регистрира спад на дневните консуматори. През второто тримесечие на годината техният брой е намалял с три милиона, или 2% по отношение на предходното тримесечие, достигайки 188 милиона, предава CNN.

Въпреки това Snap регистрира растеж на приходите от 44% на годишна база до $262 милиона и по-малка загуба на акция, в сравнение с чакаха анализаторите.

В резултат акциите на компанията се повишиха с 11% след края на търговията, само че по-късно изтриха облагата и се върнаха до равнищата при затваряне.

Разочароващите данни за софтуерната компания идват в миг, в който конкуренцията от Instagram пораства. Платформата, притежавана от Фейсбук, неотдавна заяви, че 400 милиона души употребяват известната алтернатива Story всеки ден.

Snap отдаде спада на потребителите на променения дизайн на приложението, който провокира голям брой отрицателни реакции. От компанията обаче увериха, че към този момент са разрешили най-големите проблеми.

Във вторник саудитският принц Ал-Уалид бин Талал заяви, че е придобил 2,3% дял в Snapchat. Инвестицията от $250 милиона е направена на 25 май.

Наскоро резултатите си за тримесечието оповестиха и други обществени мрежи като Фейсбук и Twitter. Те също регистрираха спад на потребителите, въпреки и заради други аргументи. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР