За първи път от повече от две години Международният валутен

...
За първи път от повече от две години Международният валутен
Коментари Харесай

МВФ за първи път намали прогнозата си за световния ръст от юли 2016 г.

За първи път от повече от две години Международният валутен фонд (МВФ) понижи прогнозата си за международния стопански напредък . Фондът показва като причина ескалиралото комерсиално напрежение и фактори на разрастващите се пазари, оповестяват международни организации.

Преди годишната си среща в Бали, Индонезия, фондът предвижда международната стопанска система да се разшири с 3,7 на 100 през тази и идната година . Преди три месеца прогнозата беше 3,9 на 100 . За първи път Международният валутен фонд намалява прогнозата си от юли 2016 година

Въпреки че международната стопанска система е на път да доближи разширението като през предходната година - най-силната година от 2011 година, новата прогноза приказва за намаляване, което се дължи на проблеми на разрастващи се пазари като Бразилия и Турция. Като различен фактор се показва комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.

Ако комерсиалната война продължи, международният стопански растеж ще продължи да се свива, предизвестява фондът. Прогнозите са да падне с повече от 0,8% до 2020 година

През идната година в Китай могат да отчетат спад на производството от повече от 1,6 на 100, а в Съединени американски щати - 0,9 на 100.

Фондът понижи прогнозата си за американския напредък през идната година до 2,5 на 100, което е с 0,2% по-малко спрямо прогнозата от юли. Организацията резервира прогнозата си за американския напредък за тази година на равнище 2,9 на 100.

Международният валутен фонд също понижи прогнозата за икономическия растеж на Китай вследствие на митата до 6,2 на 100 през 2019 година, което с 0,2% надолу спрямо прогнозата от преди три месеца.

Еврозоната ще се разшири с 2% през тази година . МВФ понижава прогнозата си с 0,2% спрямо юли, което е вследствие на по-слабия напредък през първата половина на годината.

Фондът предвижда и стесняване на стопанските системи на Аржентина, Бразилия, Иран и Турция.

Финансовите министри и гуверньорите на банките на 189-те страни членки на МВФ се събират в Бали тази седмица на годишен конгрес, на който ще взе участие и Световната банка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР