За първи път от повече от 200 години вярващите няма

...
За първи път от повече от 200 години вярващите няма
Коментари Харесай

За първи път от 200 години насам: Без рождествена литургия в „Нотр дам“ днес

За първи път от повече от 200 години вярващите няма да участват на рождествена литургия в катедралата " Нотр дам " в Париж, която към момента се възвръща от унищожителен пожар, отбелязва организация Ройтерс. Няма да има литургия в " Нотр дам " в среднощ. Последният път, когато това се е случило, е било по времето на Революцията. От 1803 година в " Нотр дам " постоянно се е отслужвала коледна литургия, съобщи пред Ройтерс представител на парижката епископия.

``
реклама

На 15 април т.г. пожар срути покрива и кулата стрела на " Нотр дам ", само че другите камбанарии и външните стени бяха избавени, дружно с редица религиозни реликви и скъпи творби на изкуството.

" Болезнено е, тъй като бихме желали да честваме Коледа в " Нотр дам ", само че в това време има и вяра: продължаваме с възобновяване, да вземем за пример този голям кран, който ще помогне за премахването на ужасното скеле ", съобщи монсеньор Патрик Шуве от администрацията на катедралата.
Той има поради железно скеле, издигнато преди пожара за реституция. Кранът ще би трябвало да демонтира една по една 10 000 тръби, или общо 250 тона метал, споени и заварени от огъня.

Пожарът в " Нотр дам " провокира мощна вълна от съпричастие във Франция и по целия свят - до момента са доказани дарения и обещания за дарения в размер на 922 милиона евро, прибавя Агенция Франс Прес. Президентът Еманюел Макрон се надява храмът да бъде възобновен за пет години.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР