За първи път от повече от 100 години мечките са

...
За първи път от повече от 100 години мечките са
Коментари Харесай

За първи път от 100 години: В Чернобилската зона се случи нещо удивително

За първи път от повече от 100 години мечките са се завърнали в Чернобилската зона, а популацията на вълците и рисовете е повишена доста, оповестява "Би Би Си ".

Изследователят на зоната Сергей Гащак е отбелязал, че завръщането на огромния див звяр може да се дължи на отсъствието на хората по тези земи, както и следи от неговата активност, по-специално селскостопанска.

"Мечките могат да бъдат срещнати на практика на цялата територия, даже през зимата. Но към момента няма доста от тях. Те са мигриращи. Те идват при нас, най-вероятно, от беларуска територия ", споделя той.

Точният брой на тези животни в зоната на Чернобил не е открит.

"Никъде другаде в Украйна няма толкоз висока централизация на вълци, както в зоната на Чернобил, защото хората преследват тези животни ", добавил е Гащак.

Поради обстоятелството, че успеваемостта на техния лов не е задоволително висока, тези животни постоянно живеят, изпитвайки апетит. Изследователят е отбелязал, че има доказателства, че вълците ядат ябълки.

Гащак също по този начин е отбелязал, че когато са се появили мечки, вълците и рисовете са почнали да се конкурират с тях за избрани зони и плячка.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР