За първи път от началото на пандемията Индия отново отвори

...
За първи път от началото на пандемията Индия отново отвори
Коментари Харесай

Тадж Махал отново отвори врати

За първи път от началото на пандемията Индия още веднъж отвори за гости една от най-популярните си забележителности – мраморния пантеон „ Тадж Махал “ в град Агра.

Броят на посетителите обаче е доста по-нисък – 5 хиляди на ден по отношение на приблизително 20 хиляди преди изключителното състояние, съобщи „ Ройтерс “. Билетите се купуват само онлайн, а в първия ден са продадени едвам към 300.

Около гробницата, издигната през 17-и век от император Шах Джахан за неговата обичана Мумтаз Махал, всеки може да се разноски след премерване на температурата и единодушието да съблюдава обществена отдалеченост. Служителите дезинфекцират парапетите, а органи на реда наблюдават туристите да не се допират до повърхностите.

До момента Индия е записала към 5.8 млн. инфектирани, а от тях умряли са 87 882 души. През последното денонощие са регистрирани 86 961 инфектирани. С тов страната стана втората най-засегната от COVID-19 в света след Съединени американски щати.

Туризмът е съдействал за към 240 милиарда $ или 9.2% от брутния вътрешен артикул на Индия през 2018 година по данни на Световния съвет за пътешестване и туризъм. Тогава в промишлеността са били заети над 42 млн. души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР