За първи път от началото на демократичните промени у нас

...
За първи път от началото на демократичните промени у нас
Коментари Харесай

Франция направи исторически избор за новия си посланик у нас

За първи път от началото на демократичните промени у нас Франция ни изпраща жена за дипломат. Флоранс Робин ще поеме поста при започване на септември, когато завършва мандата на настоящия дипломат Ерик Льобедел.
Нейно Превъзходителство е дебютантка в дипломацията.

Две години тя е била ректор на академията на Нанси-Мец. Оглавявала е и академиите в Гвиана, Руан и Кретьой. Три години е общоприет шеф, отговарящ за учебното обучение във Франция, като е първата жена, назначена на този пост.


В интервала сред 2004 и 2009 година е основен контрольор за националното обучение. Завършила физика в Кашан, тя има докторат по епистемология и история на науките от университета “Дени Дидро” – Париж VII. В средите на френското обучение, на което посвещава цялата си кариера досега, е считана за жена на действието, която желае да я съдят не по това, което е, а по това, което прави.

“Довиждане, госпожо ректор, добър ден, Ваше Превъзходителство”.

Така интелектуалците в Нанси пожелаха на добър час в новото занятие на Флоранс Робин на гала в кметството на града. На тържеството тя бе удостоена със званието офицер на френския Орден за заслуги.

“Приветствам кариерата ви, изцяло отдадана на знанието”, разгласи кметът на Нанси Лоран Енар, като разгласи, че в новия си професионален път тя ще служи със същото старание на Франция.

Единствената жена дипломат на Париж в България преди госпожа Робин е Кристиан Малишенко, която управлява дипломатическата задача от 1975 до 1980 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР