За първи път от доста време Григор Димитров е считан

...
За първи път от доста време Григор Димитров е считан
Коментари Харесай

Димитров е фаворит за първия си мач на US Open

За първи път от много време Григор Димитров е считан за любимец от букмейкърите за иден мач. В понеделник вечерта най-хубавият български тенисист излиза за дуела си от I кръг на US Open против италианския деец Андреас Сепи (35 г.). Срещата ще е трета подред на страничния корт №11 и ще е не по-рано от 22.30 ч. българско време, а букмейкърските къщи всеобщо сочат хасковлията за по-вероятен победител - коефициентите за негов триумф са сред 1.40 и 1.45, до момента в който тези за Сепи са 2.80-3.00.

Бившият №3 в света, който се срина до 78-о място в ранглистата, не е играл формален мач против италианеца до момента. И двамата се намират в неприятен интервал - Григор е изгубил 7 от последните си 10 мача (включително последните три), а Сепи е с баланс 5-5 (вкл. последните два). Също по този начин са на прилежащи места в ранглистата - италианецът е №77, като ги разделят единствено 13 точки (735:722).

Победа на Димитров обаче няма да му разреши да изпревари Сепи, тъй като ще му добави единствено 10 т. Но пък US Open може да се окаже добра опция за хасковлията да понатрупа малко точки, тъй като предходната година отпадна в Ню Йорк още на старта (отстранен от швейцареца Стан Вавринка) и няма да пази никакъв актив. Ако в профил Сепи, идващият му противник ще е някой всред 12-ия подложен Борна Чорич (Хър) или Евгений Донской (Рус). Този мач ще е с " цената " на 45 т., а за отбелязване е, че Димитров не е срещал до момента в формален мач и тези двама тенисисти.

Същевременно ден преди началото на US Open финалистът в шампионата от 2017 година Кевин Андерсън (33 г.) разгласи, че се отдръпва. Южноафриканецът има контузия в дясното коляно. Той е взел участие единствено на 5 шампионата тази година, като последният бе " Уимбълдън ". След неговото отдръпване той бе заместен в схемата от " щастливия губещ " от квалификациите Паоло Лоренци, който ще играе на старта против получилия " уайлд кард " американец Закари Свайда. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР