За първи път от дни насам - спад на смъртните

...
За първи път от дни насам - спад на смъртните
Коментари Харесай

Чудо в Италия: Шествието на смъртта намаля! ВИДЕО

За първи път от дни насам - спад на смъртните случаи в Италия. За последното денонощие те са 651 и всички се надяват цифрата да става все по-малка, предават международните организации.

Всички предприятия би трябвало да бъдат затворени до 3 април. Изключения вършат тези, които са от голяма важност за поддържането на живота в Италия.

БЛИЦ напомня, че през вчерашния ден стана ясно, че шествието на гибелта в Италия е неудържимо .

Днес пък стана ясно, че армията е излязла по улиците на страната .

Много страни към този момент оказват помощ на Италия в борбата против епидемията

След Китий и Русия, Куба също съобщи, че изпраща екип от доктори и сестри в Италия, с цел да се борят против новия ковид, съобщи Ройтерс.

Решението е взето по искане на тежко засегнатата област Ломбардия. След комунистическата гражданска война от 1959 година карибският остров изпраща медицински чиновници в места, наранени от произшествия, най-вече в небогати страни. Кубински лекари водеха битка против холерата в Хаити и против ебола в Западна Африка.

52-членният медицински екип обаче е първият случай, при който Куба изпраща незабавна помощ на Италия, една от най-богатите страни в света, отбелязва Ройтерс.

Това е шестият сходен екип, който управляващите в Хавана изпращат през последните дни за битка с новото заболяване. По-рано бяха изпратени екипи във Венецуела, Никарагуа, Ямайка, Суринам и Гренада.

Вчера Русия изпрати в Италия първите три военно-транспортни самолета Ил-76, които доставиха в италианската въздушна база "Практика ди Маре " съветски военни лекари - вирусолози и епидемиолози, а също и съвременно съоръжение за диагностика и стерилизация. Това бе обявено пред публицисти в министерството на защитата в Москва.

Полетите се извършват по разпореждане на съветския президент Владимир Путин за подкрепяне на Италианската република в битката с коронавирусната зараза.

Създадена е специфична въздушна формация от 9 машини Ил-76, които ще откарат в Италия общо осем мобилни екипа от лекари и медицински сестри, специфични коли и друго здравно съоръжение. Русия изпраща и към 100 военни експерти по вирусология и епидемиология.

По данни на Си Ен Ен италианските управляващи са поискали помощ и от американските въоръжени сили за битка с разпространяването на ковид. Според източник на ТАСС италианският министър на защитата Лоренцо Гуерини е изискал помощ от американския си сътрудник Марк Еспър.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР