За първи път от десетилетия насам Хималаите могат да бъдат

...
За първи път от десетилетия насам Хималаите могат да бъдат
Коментари Харесай

За първи път от десетилетия Хималаите се виждат от Индия

За първи път от десетилетия насам Хималаите могат да бъдат забелязани от някои елементи на Индия, написа английското издание Independent, предава Нова Телевизия.

Гледката, която липсва повече от 30 години, в този момент е допустима поради по-чистия въздух. Това пък се дължи на мерките против пандемията от COVID-19.

Жители на индийския щат Панджаб разгласиха фотоси на отдалечената на 125 км планина. На тях ясно се виждат Хималаите, в която се намират девет от десетте най-високи върхове на Земята.

Хималаите са оставили бездънен отпечатък върху културите на Южна Азия. Много от върховете на планината са свещени в будизма и хиндуизма.

Населението на Индия от 1.4 милиарда души е под строги ограничаващи ограничения за 21 дни. Това доведе до прекъсването на работата на доста заводи и до мощно стеснен трафик по улиците.

Отсъствието на смога и откриващата се величествена панорама впечатли доста консуматори на обществените мрежи и те започнаха да качват впечатляващи фрагменти. Бившият индийски крикет състезател Харбхаджан Турбанатор разгласява фотография в своя Twitter профил със следния коментар: „ Никога не съм виждал това от вкъщи си. Не съм и вярвал, че даже е допустимо. Това е ясна индикация, че замърсяването е напълно по наша виновност “.
 
Himalayas are now visible for the first time after 30 years in India’s north, due to a sharp drop in pollution levels. pic.twitter.com/SCUDj5u0Cm
— Elena Lika (@Elena__Lika) April 9, 2020
 

 

novini,bg 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР