За първи път от десетилетие в Хонконг е отменена прочутата

...
За първи път от десетилетие в Хонконг е отменена прочутата
Коментари Харесай

Отмениха прочутата новогодишната заря в Хонконг

За първи път от десетилетие в Хонконг е анулирана фамозната новогодишна заря, заяви хонконгската организация по туризма, представена от Ройтерс. Причината е, че поради продължаващите повече от шест месеца митинги са зародили опасения за сигурността.

Фойерверките нормално притеглят хиляди локални поданици и туристи на живописното пристанище " Виктория ", а противоположното преброяване се излъчва по целия свят.

Породени от противоречивия и към този момент изтеглен закон за екстрадицията, продължаващите митинги в някогашната английска колония засегнаха туризма и търговията на дребно. Няколко значими културни и спортни събития бяха анулирани през последните месеци.

Зарята ще бъде сменена от " Симфония от светлини " - мултимедийно светлинно шоу, включващо прожекции върху фасадите на най-високите небостъргачи в среднощ, оповестиха чиновници в туризма. Фасадата на крайбрежния Хонконгски конгресен и изложбен център ще бъде превърната в голям часовник, отброяващ времето до настъпването на Новата година. Малки пиротехнически фойерверки ще бъдат изстреляни от покривите на прилежащите здания.

Агенцията по туризма отдава огромно значение на публичната сигурност на всички публични прояви, които провежда, съобщи ведомството.

" Имайки поради актуалната обстановка в Хонконг, взехме решение да прибегнем до нов формат на тържествата ", заяви ха от ведомството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР