За първи път от 73 години няма да се състои

...
За първи път от 73 години няма да се състои
Коментари Харесай

Германия отменя световноизвестния коледен базар в Нюрнберг за първи път след Втората световна война

За първи път от 73 години няма да се състои един от най-известните коледни базари в Германия , поради КОВИД.

Със записи от 1628 година, известният Нюрнберг Christkindlesmarkt е един от най-старите коледни пазари в Германия . За четирите седмици основният площад в града се трансформира в село от дървени сергии, украсени с червено-бели райета, всяка от които приютява десетки продавачи, предлагащи неповторими занаяти и дарове за всеки.

Това дълго чакано събитие притегля два милиона гости в Нюрнберг годишно, а за локалните поданици ароматът на салами на скара, сладки печени бадеми и греяно вино, разнасящи се из града, е безспорен признак на сезона.

Този декември обаче ще бъде напълно друг. Кметът на Нюрнберг Маркус Кьониг разгласи, че Christkindlesmarkt е анулиран за 2020 година заради възходящите равнища на болест отCOVID-19.

„ Това решение е доста мъчно за нас “, сподели Кьониг в изказване на 26 октомври, признавайки значимостта на традицията на събитието. „ След дълги размисли и с цел да защитим популацията, стигнахме до заключението, че Коледният пазар няма да се състои тази година. “

Власти се надяваха да продължат с тържествата - въпреки и при строги правила за разграничаване и хигиена, като пазарът беше разпилян в голям брой региони на града - само че в последна сметка взеха решение, че това ще изпрати грешени сигнали към хората. „ Не можем да оправдаем в допълнение събиране на доста хиляди хора в центъра на града “, сподели Кьониг.

Пандемията от ковид не остави нищо недокоснато през 2020 година, само че това е първият път след Втората международна война насам когато базарът ще остане затворен,

Въпреки че COVID-19 може да е прекъснал традицията за 2020 година, хората имат оптимизъм за по-светло бъдеще - а дружно с него и различен исторически коледен пазар.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР