За първи път от 70 години насам Великобритания има нов

...
За първи път от 70 години насам Великобритания има нов
Коментари Харесай

Просълзяващата реч на Чарлз и още трогателни моменти от обявяването му за крал

За първи път от 70 години насам Англия има нов монарх.

Чарлз Трети беше публично провъзгласен за крал по време на гала в двореца Сейнт Джеймс в Лондон. Принц Уилям, кралицата консорт Камила, министър-председателят Лиз Тръс и архиепископът на Кентърбъри бяха първите, които подписаха формалната разгласа преди другите членове на Съвета за присъединение.

Вижте фотоси от събитието тук:
 Официалното прокламиране на Чарлз за крал на Англия  Официалното прокламиране на Чарлз за крал на Англия  Официалното прокламиране на Чарлз за крал на Англия  Официалното прокламиране на Чарлз за крал на Англия
Новият монарх подписа формалната разгласа с химикалка и подложка за мастило, подарени му от неговите синове принц Уилям и принц Хари , отбелязва В различен покъртителен миг принц Уилям беше видян да поставя ръка зад Камила в символ на поддръжка, откакто тя съвсем залитна на влизане в Картинната изложба на двореца,.

Своята тирада по време на прокламацията кралят посвети на починалата си „ обична майка “, която умря на 96-годишна възраст в Балморал в четвъртък.

Чарлз Трети отдаде респект на починалата кралица и със сълзи на очи благодари за съчувствието, изразено към фамилията му.

Обръщението на Чарлз беше направено във втората част на трогателната и мрачна гала - когато работата се реалокира в тронната зала на двореца, а кралят на процедура бе хазаин на първото съвещание на Тайния съвет, описват от

Редица процедурни въпроси бяха решени - кралят в това число утвърди деня на погребението на починалата кралица, което ще се състои в Уестминстърското абатство на 19 септември, понеделник, и е оповестено за почивен ден в страната.

Ето и цялостната тирада на Чарлз при днешното му публично оповестяване за крал:

„ Мое най-скръбно обвързване е да оповестя за гибелта на моята обичана майка, кралицата. Знам какъв брой надълбоко вие, цялата нация – и мисля, че мога да кажа целият свят – ми съчувствате за непоправимата загуба, която всички ние претърпяхме.

За мен е най-голямата разтуха да знам за съчувствието към моята сестра и братя, изразено от толкоз доста хора и че такава голяма обвързаност и поддръжка се насочва към цялото ни семейство при нашата загуба.

На всички нас като семейство, както и на това кралство и по-широкото семейство от народи, от които то е част, моята майка даваше образец за обич през целия си живот и безкористна работа.

Царуването на майка ми беше несравнимо по своята дълготрайност, посвещаване и отдаденост. Дори когато скърбим, ние благодарим за този най-предан живот.

Дълбоко съзнавам този огромен завет, отговорностите и тежките отговорности на суверенитета, които в този момент минаха към мен. При поемането на тези отговорности ще се стремя да последвам вдъхновяващия образец, който ми беше даден в поддръжка на конституционното ръководство и да се стремя към мира, хармонията и просперитета на народите на тези острови и на кралствата и териториите на Британската общественост по целия свят.

За тази цел знам, че ще бъда подсилен от обичта и лоялността на народите, чийто суверен съм свикан да бъда, и че при осъществяването на тези отговорности ще се управлявам от препоръките на техните определени парламенти. Във всичко това съм надълбоко поощрен от непрекъснатата поддръжка на моята обичана брачна половинка.

Използвам тази опция, с цел да потвърдя желанието и желанието си да продължа традицията да предавам наследствените доходи, в това число имението на короната, на моето държавно управление в интерес на всички в подмяна на суверенната безплатна помощ, която поддържа служебните ми отговорности като дъръжавен глава и водач на нацията.

И при осъществяването на тежката задача, която ми беше предоставена и на която в този момент обричам остатъка от живота се, се апелирам за упътването и помощта на Всемогъщия Бог. “
 Чарлз се завърна в Лондон като новия крал  Чарлз се завърна в Лондон като новия крал  Чарлз се завърна в Лондон като новия крал  Чарлз се завърна в Лондон като новия крал
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР