За първи път от 60 години насам в родопското село

...
За първи път от 60 години насам в родопското село
Коментари Харесай

За първи път след 60 г. в родопско село проплака бебе -

За първи път от 60 години насам в родопското село Върбово проплака бебе. Населеното място има едвам трима непрекъснати поданици, а бебето Белослава е записано като четвъртия. Родителите му Константина и Константин Стоянови са IT експерти, които са се заселили във Върбово преди три години.

Белослава към този момент е на 41 дни. По думите на татко ѝ Константин тя се усеща добре на чист въздух. Според младата майка това, че са на село, не основава изключително компликации при развъждането на момиченцето, защото градът е единствено на час път с кола.

„ В селото попаднахме напълно инцидентно. Видяхме къща, която беше подобаваща за стопанисване и взехме решение да опитаме. Преди това живяхме в София. Засега планираме да си останем тук, с пътувания до града, когато се постанова ”, обясниха родителите по Нова телевизия.

Тъй като имаме къща за посетители общественият живот не ни липсва, идват хора с разнообразни истории. Справяме се. Къщата е на труднодостъпно място, върви се пешком, няма естествен път, само че спокойствието на селото и дивата природа ни зареждат повече, в сравнение с визитата на някой бар да вземем за пример, споделя Константин.

По думите на Константина детски градини и учебни заведения има в Широка лъка и Смолян, " освен това много положителни ", по тази причина най-малко към този момент не възнамеряват откакто детето порасне да се местят.

" Мястото е красиво, умерено, децата, които идват в нашата къща за посетители си изкарват добре ", уверена е тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР