За първи път от 39 години страната, спечелила Евровизия, най-вероятно

...
За първи път от 39 години страната, спечелила Евровизия, най-вероятно
Коментари Харесай

Къде ще се проведе следващата Евровизия? Ключовият ден е утре

За първи път от 39 години страната, спечелила Евровизия, най-вероятно няма да бъде хазаин на музикалния конкурс, оповестява Дарик. Нета от Израел зае призовото първо място в шоуто преди единствено няколко месеца, само че вероятността Евровизия 2019 да не се организира в родната ѝ страна, заради финансови аргументи, става действителна.
 

Местната социална телевизия KAN е дала ултиматум на държавното управление да обезпечи контрактуваните след дълги договаряния средства до вторник, като в противоположен случай ще се отдръпна от семейството.
 
Нета завоюва Евровизия преди към 3 месеца след едно от най-оспорваните класирания отдавна насам. Изпълнителката стартира да обикаля студия в целия свят, като даже американският колос „ Билборд “ написа публикация за нея, предава Блиц.
 
Новината, която съпътстваше всяка нейна изява в медийното пространство, обаче беше обвързвана с въпроса дали в действителност Израел ще семейства Евровизия. Слухове, изцяло отричащи тази опция, се появиха незабавно след края на блестящото шоу тази година в Португалия.
 
Проблемът е обвързван с високата цена, нужна на Израел за организирането на състезанието. Държавата беше дала обещание да отдели нужните почти 35 милиона евро за цялостната продукция. В правилника на EBU обаче написа, че Израел би трябвало да трансферира в сметката на уредниците в допълнение 12 милиона евро като депозит. При сполучливо осъществяване на състезанието тази сума се връща в цялостен размер на страната хазаин, само че при форсмажорни условия, когато се постанова състезанието да се изместен в друга страна по виновност на страната хазаин по каквото и да е причина, то тази сума ще бъде употребена за задачата.
 
Срокът Израел да преведе гаранционния депозит изтече на 1 август, само че EBU даде последна пролонгация до на следващия ден - 14 август.
 
Местната социална телевизия КАН е отказала да изтегли заем от 12 милиона евро за тази цел с желанието сумата да бъде обезпечена от държавното управление, като в противоположен случай ще се отдръпна от семейството.
 
Финансовият министър на Израел Моше Кахлон направи публично изказване, в което сподели, че израелското държавно управление няма да отстъпи и тези 12 милиона би трябвало да бъдат обезпечени от малкия екран, защото и бюджетът ѝ е задоволително висок. Той добави, че корпорацията е направила сериозна неточност, че би трябвало да стартира да се държи като всяка друга държавна институция. В умозаключение, той съобщи, че в случай че социална медия не желае да семейства Евровизия, то музикалният конгрес няма да се организира в Израел.
 
Нещо повече, член на ръководещата партия съобщи, че Евровизия 2019 няма да бъде в Израел и упрекна за това социална медия KAN.
 
Оттук нататък има „ минимална опция “ Израел да преведе основните 12 милиона в границите на утрешния ден. В противоположен случай ще станем очевидци на обстановка, в която страната победител в Евровизия не е хазаин за първи път от 39 години насам.
 
В правилника на шоуто е упоменато, че това се назовава казус и EBU взима самостоятелно решение за процеса по избиране на нов хазаин. По информация на Дарик от няколко тествани източника, Австрия, Германия и Португалия са измежду най-възможните разновидности за аварийна страна хазаин.
 
Ако те показват идентични планове, крайното класирането ще бъде взето поради. България най-вероятно няма да излезе с кандидатура поради по-слабото си показване на финала.

 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР