За първи път от 30 години американските власти са прогонили

...
За първи път от 30 години американските власти са прогонили
Коментари Харесай

САЩ изгониха двама дипломати от Китай

За първи път от 30 години американските управляващи са прогонили двама китайски дипломати от страната, оповестява The New York Times, базирайки се на шест източника.

Известно е, че дипломатите от Китай са били експулсирани през септември 2019 година за опит за нелегално навлизане във военна база във Вирджиния. Според информацията, най-малко един от дипломатите е бил помощник на разузнаването, който е работил под дипломатическо прикритие.

Съобщава се, че дипломатите дружно със съпругите си са достигнали до вратите въз основата с кола и са се пробвали да влязат на територията. Разбирайки, че те нямат пропуск, охранителят,действайки по общоприетата процедура, им е разрешил да преминат през вратите, с цел да извърнат незабавно и да се върнат назад. Неканените посетители обаче траяли да се движат през територията на военния обект, спирайки единствено когато пътят им бил блокиран от пожарни машини.

Представителите на Китай са обяснили дейностите си с незадоволителното познаване на британския език и са споделили, че са се заблудили първоначално, а по-късно не разбрали инструкциите на охранителя. Депортирането им, което нито Вашингтон, нито Пекин обществено оповестиха, е първият сходен епизод от 1987 година - тогава двама чиновници на китайското посолство са упрекнати в шпионаж и са изгонени от Съединени американски щати.

Не е известно за какво е изработен опит за навлизане в базата. Според една от версиите задачата може да е била да се инспекция на защитата на обекта.

Превод и редакция: Блиц

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР