За първи път от 25 години управляващата Партия на справедливостта

...
За първи път от 25 години управляващата Партия на справедливостта
Коментари Харесай

Поражение за Ердоган - опозицията спечели Истанбул, Анкара и Измир

За първи път от 25 години ръководещата Партия на справедливостта и развиването губи изборите в столицата Анкара. Опозицията печели 7 от 12-те най-големи града на страната. В народен проект ръководещата партия събра 44% от гласовете, а опозиционната Народнорепубликанска партия - 30%. До последно и двете партии претендират за победа в мегаполиса Истанбул.

Вижте повече детайлности от специфичните ни пратеници в Истанбул Александър Марков и Владимир Богдански.

Изборите са проваляне за водача Реджеп Ердоган, безапелационни са анализатори на политическата обстановка в Турция.

На обяд ръководителят на Централната изборна комисия разгласи, че след Анкара и Измир, опозицията печели и Истанбул.

До последно ръководещите и опозицията оспорваха успеха за най-големият и значим град в Турция, който е Истанбул. Със съществено изражение президентът Реджеп Ердоган разгласи, че Партията на справедливостта и развиването е първа политическа мощ, само че губи Анкара. Привържениците на ръководещите опазиха своя водач.

Според предварителните резултати, Партията на справедливостта и развиването печели в Централна и Северна Турция, опозицията в - западната и южна част, а кюрдите - обичайно в Диарбекир.
Мурат Йеткин, самостоятелен публицист и политически анализатор: В турската политика да загубиш Истанбул, значи да загубиш Турция. Но провалянето в Анкара също е значимо, тъй като тя е столицата и това има голям психически резултат.
Загубата в Анкара, съгласно анализаторите, значи, че Партията на справедливостта и развиването може би се изправя пред развой на загуба на въздействие.
 Управляващи и съпротива оповестиха победа на локалните избори в Истанбул Управляващи и съпротива оповестиха победа на локалните избори в Истанбул
За първи път от 25 година опозицията в Турция печели локалните избори в Анкара. От Народнорепубликанската партия е и новият кмет на Измир, третият по голем...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР