За първи път от 2002 година насам на сцената в

...
За първи път от 2002 година насам на сцената в
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Да поканим празничното настроение с много музика

За първи път от 2002 година насам на сцената в концерта „ Виртуозите ” ще излезе световноизвестният цигулар Минчо Минчев.

Звездният концерт от програмата на Новогодишния музикален фестивал е на следващия ден в зала 1 на НДК. След 16 години още веднъж се включва виртуозът, покорил сцените на четири континента.

Минчо Минчев е свирил с водещите оркестри в света, измежду които Кралски филхармоничен оркестър Лондон, оркестъра на BBC, симфоничния оркестър на Амстердам, Дрезденската филхармония. В концерта на Софийската филхармония ще взе участие и Рик Стотийн, определян като еластичен музикант и същински занаятчия на контрабаса. Зад диригунтския пулт застава маестро Емил Табаков.

Вокален рецитал на младото сопрано с обещаваща интернационална кариера Мила Михова и пианистът Ричард Баркър ви чака в събота, в кино „ Люмиер Лидл “. Ще се насладите на песни и арии от Росини, Белини и Доницети, в концерта Бисери на белкантото.

Дядо Коледа е специфичен посетител в бургаската опера, на 16 декември и ще раздава дарове. В програмата „ Елха в операта ” дребните фенове ще видят балетния театър „ Лешникотрошачката ”, под постановка и хореография на Хикмет Мехмедов.

Любими песни от огромния български композитор Тончо Русев ще чуем в церемония концерта „ Незабрава ”.

Васил Найденов, Силвия Кацарова, Веселин Маринов, дует „ Ритон “ и Виктор Калев ще напомнят незабравимите шлагери. Идеята за церемония концерта " Незабрава " е на актрисата Искра Радева, която всяка година приготвя коледна музикална изненада. Тази вечер в НДК още веднъж ще прозвучат песните на огромния Тончо Русев, обичани на няколко генерации - „ А дали е по този начин “, „ Огън от обич “, „ Някога, само че не в този момент “, „ Телефонна обич “, „ Горчиво вино “ и „ Незабрава “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР