За първи път от 20 години McDonald’s Corp. сключва сделка

...
За първи път от 20 години McDonald’s Corp. сключва сделка
Коментари Харесай

McDonald’s придобива технологична компания за 300 млн. долара, за да персонализира менютата си


 Технологичната договорка за 300 млн. $ на McDonald’s ще трансформира менютата

За първи път от 20 години McDonald’s Corp. подписва договорка за придобиване като купува софтуерна компания за схеми за взимане на решения, с цел да персонализира по-добре своите менюта, написа Bloomberg.

Най-голямата в света верига за заведения за хранене похарчи повече от 300 млн. $ за Dynamic Yield Ltd., оповестява източник, осведомен със договорката. С новата технология заведенията за хранене на McDonald’s ще могат да трансформират продуктите на своите електронни менюта според от фактори като районни желания, часа от деня или метеорологичните условия – повече кафе в студените дни и повече McFlurries в топлите. Менютата също по този начин ще оферират на клиентите и спомагателни съпътстващи артикули.

След като основният изпълнителен шеф Стив Истърбрук зае поста през 2015, той стартира да отделя съществено внимание на технологиите – да вземем за пример като вкара цифровите менюта – с цел да усили продажбите и да помогне на McDonald’s да изпревари съперниците. Придобиването на Dynamic Yield демонстрира желанието на компанията да употребява технологиите, с цел да форсира своя напредък на фона на мощната конкуренция в ресторантьорския бизнес.

„ Технологиите за основен детайл в нашия проект за бързо развиване “, отбелязва Истърбрук. Той добавя, че компанията усилва ролята, която технологиите ще играят в бъдещето на McDonald’s и „ скоростта, с която ще можем да осъществяваме нашата визия за основаване на по-персонализирано преживяване за нашите клиенти “.

McDonald’s тества технологията на Dynamic Yield в Съединени американски щати през 2018 и по-широко ще я вкара тази година в своите drive-thru менюта. Компанията също по този начин възнамерява да разшири своите благоприятни условия на задграничните пазари. Това е най-голямата договорка за основана в Чикаго верига от към 20 години насам, когато компанията стана вложител в Chipotle Mexican Grill Inc.

Със съглашението McDonald’s се трансформира в единствен притежател на Dynamic Yield, която разполага с офиси в Ню Йорк и Тел Авив. Веригата ще продължи да влага в Dynamic Yield. Очаква се компанията да остане независима, а уебсайтът й демонстрира, че измежду нейните клиенти са Urban Outfitters Inc., Ikea и HelloFresh.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР