За първи път от 1979 г. жени бяха забелязани по

...
За първи път от 1979 г. жени бяха забелязани по
Коментари Харесай

39 години по-късно: Жени на футболен мач в Иран

За първи път от 1979 година дами бяха видяни по трибуните на футболен мач в Иран. Дамите са били на стадион " Азади " за успеха на националания тим с 2:1 над Боливия, съобщи организация ISNА.

Все още не е ясно дали наличието на дами на стадиона ще остане индивидуален случай или ще се трансформира в процедура.
В Иран пуснаха дамите на футбол, само че единствено върху билборд (СНИМКИ) Азиатската страна прибави дамите поради рецензиите от целия свят
Според Би Би Си, управляващите в Техеран са оповестили преди мача, че " избран брой дами " могат да участват на стадиона. Разрешението се отнасяло единствено за фамилиите на играчите, състезателки от женските национални тимове по футбол и футзал и дами, които работят във футболната федерация на Иран.

Iranian women attended the international friendly match between Iran and Bolivia at the Azadi Stadium for the first time in nearly 40 years! pic.twitter.com/OukcJ9ccKi
— AFC (@theafcdotcom) October 17, 2018

В азиатската страна е неразрешено на дамите да посещават спортни събития, в които вземат участие мъже. В предишното глобите бяха тежки - от санкции до затвор.

На Мондиал в Русия на дамите им беше разрешено да гледат на огромен екран изявите на националния тим против Испания на стадион " Азади ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР