За първи път от 18 години френски президент е на

...
За първи път от 18 години френски президент е на
Коментари Харесай

Макрон пристига в Белград с пет договора във военната сфера

За първи път от 18 години френски президент е на посещаване в Сърбия. Еманюел Макрон идва през днешния ден на работна аудиенция в Белград, а по време на визитата му Сърбия и Франция ще подпишат 20 съглашения, пет от които в областта на въоръжението и военното съдействие.
Заместник-министърът на защитата на Сърбия, отговарящ за Сектора за материалните запаси, Ненад Милорадович съобщи пред публичната телевизия РТС, че Сърбия и Франция имат подписано съглашение за стратегическо партньорство и към този момент си сътрудничат. Той напомни за закупените от страната му вертолети „ Еърбъс “.
Преди две години френските производители са закупили стотици оптоелектронни устройства, а Милорадович показва, че съдействието се ползва за артикули от най-високо софтуерно равнище.
Той заяви, че ще бъдат подписани три меморандума за съгласие и че те ще се отнасят до радарни и електронни системи, само че също и за съдействие в производството и поддръжката на тези системи в Сърбия.
Когато става въпрос за закупуване на нови оръжейни системи, Милорадович споделя, че по-специално става дума за системата за противовъздушна ортбрана " Мистрал ", която съгласно него е една от най-хубавите в света, написа Фокус.
Планирано е тази система да бъде интегрирана в системата PASARS, което доста ще усили опциите на армията на Сърбия.
Милорадович акцентира, че това са най-новите технологии и че стратегическата цел е сръбските въоръжени сили да бъдат оборудвани с тях и, доколкото е допустимо, да увеличи опциите им да реагират на актуалните закани.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР