За първи път от 14 години насам отново играч на

...
За първи път от 14 години насам отново играч на
Коментари Харесай

Миротич повтори постижение на Хуан Карлос Наваро и грабна MVP наградата

За първи път от 14 години насам още веднъж състезател на Барселона е награден с най-ценната самостоятелна премия в Лига Ендеса. След като легендата на " блаугранас " Хуан Карлос Наваро завоюва статуетката MVP за сезон 2005/06, в този момент звездата на каталунците Никола Миротич бе определен за " Най-полезен състезател " на Лига Ендеса.

Equipo, trofeo... ¡y a la piscina!

¡@NikolaMirotic33 es el #MVPMovistar de la #LigaEndesa 2019-20! pic.twitter.com/6YaopgzQtG
— Liga Endesa (@ACBCOM) June 27, 2020 Това е втората MVP премия на Миротич в испанското първенсто, след тази за сезон 2012/13, когато носеше екипа на Реал Мадрид. Черногорецът с испански паспорт записа междинни индикатори от 19.5 точки, 5.7 битки и 1.5 асистенции през сезона, като изпревари гарда на " белите " Факундо Кампацо и центъра на Тенерифе Гиорги Шермандини.

" Беше страхотна изненада, озари деня ми. MVP премията за мен значи, че сме свършили груповата си работа с тима. Посвещавам премията на съотборниците си, които ми помогнаха да ставам по-добър с всеки ден. И несъмнено, на треньорския щаб, който съумя да ме държи в добра кондиция и да се усещам ефикасен. А също и за всички, които ни поддържат - почитателите ", показа Миротич при връчването на премията.

Освен това, ACB разгласи и Идеалните тимове за сезона. В първия Идеален тим на Лига Ендеса попадат Факундо Кампацо, Клемен Препелич, Аксел Бутей, Никола Миротич и Гиорги Шермандини. Във втория Идеален тим са Марселиньо Уертас, Алберто Абалде, Адам Ханга, Торнике Шенгелия и Валтер Тавареш.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР