За първи път от 11 години насам Гърция се готви

...
За първи път от 11 години насам Гърция се готви
Коментари Харесай

Гърция се завръща на финансовите пазари с 15-годишни държавни облигации

За първи път от 11 години насам Гърция се готви да пласира дълготрайни държавни облигации с падеж след 15 години, оповестява Bloomberg. Повечето финансови анализатори одобряват това като позитивен знак, че страната последователно се връща към естественото взаимоотношение с финансовите пазари след тежката дългова рецесия, която претърпя.

Ценните бумаги ще бъдат оповестени с рентабилност от 170 базисни пункта, което е по-високо от междинните пазарни суапове с сходна дълготрайност, означи организацията. Доходността по 15-годишните облигации на Гърция по време на пласирането ще бъде под 2%. Очаква се емисията да набере 2-2,5 милиарда евро.

Успешното разпространение на емисията с падеж през 2035 година ще е сигнал, че вложителите нямат опасения за опциите на Гърция да изплати дълга си след края на финансовата поддръжка от европейските сътрудници в Атина, споделят специалистите. Емитирането на гръцките държавни облигации е поверено на Barclays, BNP Paribas, BofA Securities, Goldman Sachs, HSBC и JPMorgan Chase.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР