За първи път определяме лица от Европа като рискови за

...
За първи път определяме лица от Европа като рискови за
Коментари Харесай

Посланикът на Обединеното кралство у нас с коментар за българите в списъка Магнитски

За първи път дефинираме лица от Европа като рискови за тежка корупция. Това сподели в изявление за бТВ посланикът на Обединеното кралство в България Робърт Диксън.

Това потвърждава нашата решителност да се борим с корупцията по целия свят, без значение къде по света, добави дипломатът.

В петък Съединени американски щати и Англия оповестиха налагането на наказания на няколко физически и юридически лица от България. Санкционирани от Министерството на финансите на САЩ по закона „ Магнитски “ са Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов – " за тяхното необятно присъединяване в корупционна активност в България ". Великобритания обяви налагането на наказания против Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков.

Подчертаваме сериозността на корупционните действия, осъществени от тези лица в България. Много дълго време от българския народ се краде имущество, активи и българският народ е лишен от това, което му е належащо за социално-икономическо развиване, сподели в изявлението си през днешния ден Диксън.

Той уточни, че наложените от Англия наказания са съгласно американските им сътрудници. Мерките, които са въведени в петък, ще прекратят достъпа на тези три лица до английската финансова система. Те няма да могат да търгуват, да правят стопанска, икономическа активност в нашата страна, със субекти, регистрирани в нашата страна, изясни Диксън. По думите му тримата глобени нямат да могат да влизат в Обединеното кралство, даже и директно.

Първата жертва на корупцията в България са българските жители, които виждат мъчно изкараното от тях имущество, средства и запаси да изчезват в ръцете на едно малцинство корумпирани. Корупцията се отразява на действието на институциите, на публичното доверие и отваря вратите за интервенция от враждебни страни, добави Робърт Диксън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР