За първи път официалната Топ 100 еърплей класация на България

...
За първи път официалната Топ 100 еърплей класация на България
Коментари Харесай

Най-популярните песни у нас през 2012 година

За първи път формалната Топ 100 еърплей ранглиста на България се оглавява от българско парче - „ Дим да ме няма ” на Графа &  Бобо ft. Печенката.

Втората позиция се заема от Ai Se Eu Te Pego на Michel Telo, както в систематизирания Топ 100, по този начин и в Топ 100 за ефирен еърплей и Топ 100 за радио лъчение. На трето място е FloRida с летния шлагер Whistle, следван от румънеца Smiley и парчето му Dead Man Walking, а Топ 5 се добавя от Somebody That I Used To Know на Gotye.

В Топ 10 намира място още едно българско парче – „ И ти не можеш да ме спреш ” на Дивна, Миро и Криско.

През 2012 година се следи наклонност за повишаване на излъчването на българска музика в радио- и ТВ ефира у нас, като измежду 100-те най-излъчвани песни попадат 11 български заглавия. Все още обаче това съответствие е доста по-ниско от трендовете в Европа - за съпоставяне, дейната ротация на локален репертоар във Финландия за 2012 година води до реализиране на 69-процентен дял на националната музика в приходите от продажби на физически носители, a в Гърция националната музика в ефира е над 65 %.

Класацията демонстрира и съществено присъстие на румънска музика в българския ефир, като най-излъчваните части от северната ни съседка, в границите на Топ 50 са Smiley - Dead Man Walking, Alex Mica - Dalinda, Laurentiu Duta ft. Andreea Banica - Shining Heart и Pumpin на Lucky Man Project.

В телевизионната ранглиста Топ 20 намират място повече български песни, в сравнение с в радио версията на чарта – 5 в телевизионния ефир, по отношение на единствено 3 български заглавия в радио ефира. Най-въртяните български клипове в малките екрани са: „ Дим да ме няма ” на Графа и  Бобо ft. Печенката, „ Цяла нощ ” на 100 Kila ft. Лора Караджова, „ И ти не може да ме спреш ” на Дивна, Миро и Криско, “Кой ден станахме ” на Ангел & Мойсей ft. Криско и „ Почивни дни ” на Криско.

Годината завършва най-успешно за следните 10 български песни, които се изкачиха на върха на БГ чарта за 2012 година. Лидерството в тази ранглиста се резервира от „ Дим да ме няма ” на Графа и  Бобо ft. Печенката, следван от „ И ти не можеш да ме спреш ” на Дивна, Миро и Криско и „ I Love My DJ ” на Deep Zone Project ft. Nadia. Класацията продължава с „ Почивни дни ” на Криско на четвърта позиция, a на пето и шесто място са синглите на участниците в музикално ТВ реалити – съответно  Ангел & Мойсей с „ Кой ден станахме ” ft. Криско и Рафи с „ 4321 ”.

В Топ 10 на българските шлагери за 2012 година място намират и песните: „ Баш майсторска ” на Billy Hlapeto & Lexus ft. Dim4ou, „ Цяла нощ ” на 100 Kila ft. Лора Караджова, “Когато ти дотрябвам ” на Billy Hlapeto ft. Михаела Филева и „ Спри ” на Богомил.

TOP 10 Еърплей 2012

Позиция Заглавие    Изпълнител

1  Дим Да Ме Няма                            Графа & Бобо Feat. Печенката
2  Ai Se Eu Te Pego                             Michel Telo
3  Whistle                                               Flo Rida
4  Dead Man Walking                          Smiley
5  Somebody That I Used To Know  Gotye
6  И ти не можеш да ме спреш  Дивна, Миро и Криско
7  Call Me Maybe    Carly Rae Jepsen
8  Turn Me On     David Guetta feat. Nicki Minaj
9  Friends     Aura Dione feat. Rock Mafia
10  Breathing     Jason Derulo

TOP 10 BG 2012
   
Позиция Заглавие     Изпълнител

1  Дим Да Ме Няма   Графа & Бобо Feat. Печенката
2  И ти не можеш да ме спреш  Дивна, Миро и Криско  
3  I love my Dj     Deep Zone Project feat. Nadia 
4  Почивни дни     Криско  
5  Кой Ден Станахме    Angel & Moisey Feat. Krisko
6  4321      Рафи 
7  Баш Майсторска    Billy Hlapeto & Lexus Feat. Dim4ou
8  Цяла Нощ     100 Kila feat. Лора Караджова 
9  Когато Ти Трябвам    Billy Hlapeto feat. Mihaela Fileva
10  Спри  


Официалният Топ 100 отразява сбъднат 24-часов мониторинг на излъчването на 20 представителни електронни медии – радиостанции и малките екрани с национално покритие. Официалната Топ 100 еърплей ранглиста на България за 2012 година беше оповестена от Дружеството за групово ръководство на правата на музикалните продуценти и артистите реализатори – ПРОФОН и New Media Lab, профилирана австралийска компания, която употребява последно потомство технология за мониторинг на адио и телевизионни стратегии.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР