За първи път официален доклад на Федералната криминална служба (ФКС)

...
За първи път официален доклад на Федералната криминална служба (ФКС)
Коментари Харесай

Руската мафия в Германия отстъпва само на арабските кланове

За първи път формален отчет на Федералната престъпна работа (ФКС) на Германия проучва и така наречен кланова престъпност. Проблемът в действителност не е нов - от дълго време се знае, че на територията на Германия има огромни фамилни кланове, които се занимават с незаконна активност. Но в последния отчет на службата, показан тази седмица в Берлин, за първи път се показва, че този тип проведена престъпност " от ден на ден попада във фокуса на проверяващите органи ".

Това не е изненадващо: в медиите в последно време все по-често се появяват информации за проведена незаконна активност, зад която стоят огромни семейства с друга народност. В отчета на Федералната престъпна работа за проведената престъпност се споделя, че през 2018 година тези кланове са натрупали 28 милиона евро от престъпна активност. Основно става дума за контрабанда и търговия на опиати и взломни обири, излиза наяве от документа.

Борбата против клановата престъпност в това време се е трансформирала в приоритет за проверяващите органи и политиката: " В нашата страна няма място за престъпни паралелни общности ", разгласи вътрешният министър Хорст Зеехофер при представянето на отчета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР