За първи път Националният дворец на културата ще е домакин

...
За първи път Националният дворец на културата ще е домакин
Коментари Харесай

НДК е домакин на едно от най-мащабните международни художествени изложения

За първи път Националният замък на културата ще е хазаин на едно от най-мащабните интернационалните художествени изложби. През идващия месец страната ни ще бъде хазаин на близо 700 плаката на създатели от целия свят ще се състезават за премия.


През погледа на един шестокласник това са шарени макарони. Според Мария от 10 клас е нещо друго.
Мария Дучева, 95 СУ " Проф. Иван Шишманов ": Показва моето вътрешно аз - всякаква обърквация, обаче и изкуство.
Оградата на нейното учебно заведение към този момент не е просто решетка, а цяла изложба от плакати, всеки със свое обръщение. Който вдигне взор от земята и огледа встрани ще открие предизвикателство за въображението.
Николай Цветков, 95 СУ " Проф. Иван Шишманов ": Женско лице, хубостта с морските талази и пясъка.
Поводът за тази галерия посред улицата е идващият ден на будителите. И макар че оградата не е музей, тук никой не е протегнал ръка на изкуството.
Велина Михова, зам.- шеф на 95 СУ " Проф. Иван Шишманов ": Както виждате не са надраскани, на никое място не са унищожени.
Тази изложба е единствено пролог идното. Плакати на създатели от целия свят ще влязат в НДК, като най-хубавите ще бъдат наградени.
Проф. Божидар Йонов, ръководител на Триеналето на театралния афиш: Много са искащите създатели от целия свят да покажат това, което вършат сега. Държавите са над 25.
Проф. Йонов е един от журито. Самият той е създател и добре знае, че плакатите будят мозъците, по тази причина всеки избира какво да види и усети. Стига да вдигне взор от земята и да огледа за малко встрани.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР