За първи път напоследък продажбите на мобилни телефони с ограничени

...
За първи път напоследък продажбите на мобилни телефони с ограничени
Коментари Харесай

Хората се умориха от социалните мрежи, търсят начин да изолират целодневния си достъп

За първи път в последно време продажбите на мобилни телефони с лимитирани функционалности единствено за приемане и отправяне на позвъняване , са се нараснали през предходната година с 5%, заяви телевизия Скай нюз.

От своя страна растежът в продажбите на смарт телефоните , които разрешават безбройните услуги на интернет, е единствено 2%. Една от аргументите за тази наклонност е в това, че уморилите се от обществените мрежи клиенти желаят да се изолират от целодневния достъп до тях. " Просто ме дразнеше фактът, че непрекъснато бях в него (бел.ред. телефона). Постоянно се намирате или в страницата на Фейсбук, или в Instagram. И колкото по-често го вършиме, толкоз повече ви се коства, че това ви е належащо “, признава Мери Ърскин, която решила да си купи " древен " мобифон.
 
 ThinkStock/Getty Images

Британски психолози предизвестяват, че при редица ползватели на смарт телефони при прекомерно честото потребление на апаратите се развива същинска взаимозависимост от техните приложения , което е присъщ синдром, сходен на този при наркотичната взаимозависимост.

Според последните данни от проучвания на медийния регулатор Офком, една пета от пълнолетните поданици на Англия прекарват в интернет повече от 40 часа седмично и болшинството от тях се считат за подвластни от своите телефони, таблети, компютри. -->
 
 ThinkStock/Getty Images

Развитието на актуалните технологии съществено промени всекидневния живот на британците, които в този момент приблизително на 12 минути поглеждат електронните си устройства. В момента 64% от интервюираните са споделили, че не могат да си показват живот без битие на световната мрежа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР