За първи път напоследък продажбите на мобилни телефони, чиито функции

...
За първи път напоследък продажбите на мобилни телефони, чиито функции
Коментари Харесай

Увеличават се продажбите на мобилни телефони без интернет

За първи път в последно време продажбите на мобилни телефони, чиито функционалности са лимитирани единствено до приемане и отправяне на позвъняване, са се нараснали през предходната година с 5%, заяви телевизия Sky News, представена от БГНЕС.
От своя страна растежът в продажбите на смарт телефоните, които разрешават безбройните услуги на интернет, е с ниските 2%. Една от аргументите за тази наклонност е в това, че уморилите се от обществените мрежи клиенти желаят да се изолират от целодневния достъп до тях. „ Просто ме дразнеше обстоятелството, че непрекъснато бях в него [телефона]. Постоянно се намирате или в страницата на Фейсбук, или на Instagram. И колкото по-често го вършиме, толкоз повече ви се коства, че това ви е належащо “, описа пред камера лондончанката Мери Ърскин, която решила да си купи „ древен “ мобифон.
Британски психолози предизвестяват, че при редица ползватели на смарт телефони при прекомерно честото потребление на апаратите се развива същинска взаимозависимост от техните приложения, което е присъщ синдром, сходен на този при наркотичната взаимозависимост.
Според последните данни от проучвания на английския медиен регулатор " Офком ", една пета от пълнолетните поданици на Англия прекарват в интернет повече от 40 часа седмично и болшинството от тях се считат за подвластни от своите телефони, таблети, компютри.
Развитието на актуалните технологии съществено промени всекидневния живот на британците, които в този момент приблизително на 12 минути поглеждат електронните си устройства. В момента 64% от интервюираните са споделили, че не могат да си показват живот без битие на световната мрежа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР