За първи път мюсюлманската общност в София се събра на

...
За първи път мюсюлманската общност в София се събра на
Коментари Харесай

Главният мюфтия отслужи молитва за Рамазан Байрам на открито

За първи път мюсюлманската общественост в София се събра навън, с цел да означи Рамазан Байрам. Под намерено небе молба за здраве и превъзмогване на ковид към Аллах насочиха близо 2000 мъже, дами и деца. Причина молитвата да се организира на помощното игрище на стадион “Локомотив ” стана епидемиологичната конюнктура, която не им разрешава да се съберат в джамията. Пред БГНЕС основният мюфтия Мустафа Хаджи сподели, точно нуждата да бъдат навън е дало опция повече хора да бъдат на службата.

“По принцип в джамиите идват единствено мъжете, само че през днешния ден не е по този начин. Децата, дамите също са тук, което дава повече празнично въодушевление ”, съобщи той и добави, че ще се помолят за здраве.

“Преди всичко да подари всички с благополучие, здраве и дълъг живот. Да отстрани час по-скоро заболяването, която е надвиснала над цялото човечество, с цел да могат всички да бъдат щастливи и спокойни ”, добави още основният мюфтия.

Повече за празника ни роман районният мюфтия на София Мустафа Избищали.

“Днес е един от двата огромни празника за мюсюлманите, а точно Рамазан Байрам или както е прочут още – Шекер Байрам. Днес е кулминационната точка след 30 дневния пост. Имаме специфична проповед, която е за тази празнична молитва ”, сподели той.

След два месеца мюсюлманската общественост ще чества Курбан Байрам. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР