За първи път Министерството на образованието и науката организира конкурс

...
За първи път Министерството на образованието и науката организира конкурс
Коментари Харесай

МОН организира конкурс за учители-иноватори

За първи път Министерството на образованието и науката провежда конкурс за учители-иноватори, които ползват нови способи на преподаване и подтикват учениците да мислят сериозно.

В рамките на състезанието ще се правят оценка уменията на учителите да показват уроците по по-интересен метод и да въодушевяват и стимулират учениците си да реализират по-добри резултати. Във фокуса му ще бъдат още целодневната организация на образователния ден, извънучебното време и работата с родителите. В него ще могат да вземат участие обособени учители, шефове или цели екипи, съобщи БНР.

Отличените нововъведения ще бъдат оповестени в „ Годишника на иноваторите в образованието “, с цел да могат да ги ползват и други учители. Победителите ще образуват Национален клуб на иноваторите, който ще организира майсторски класове и конгреси за обмяна на опит.

Наградите от състезанието ще бъдат връчени при започване на идната година по време на Втория народен конгрес за нововъведения в българското обучение. От просветното министерство напомнят, че през актуалната образователна година новаторските учебни заведения у нас, в които се употребяват нови способи на преподаване, са 395 от общо 2400.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР